Deze drie nieuwe vastgoedtrends komen op ons af

vastgoedtrends
Van 'rewilding' over 'third places' tot 'inspansion', onze steden krijgen de komende jaren een ongeziene golf van vernieuwing over zich heen. Woontrends die vandaag al schering en inslag zijn in steden zoals Tokyo of Singpore, zullen hun intrede doen in ons land. En dat komt niets te laat, zo zeggen de Belgische projectontwikkelaars op Realty, de grootste vastgoedbeurs in ons land.

1. Rewilding
Een tuin op de vierde, zevende of vijftiende verdieping van een appartementencomplex? Of op zo goed als alle verdiepingen? Dat is wat ze 'rewilding' noemen. De tijd dat het stadspark het enige streepje groen in de stad was, is voorbij. Projectontwikkelaars proberen almaar vaker fauna en flora in hun woonprojecten te integreren.

2. Third places
Een andere trend die op onze steden afkomt, is die van 'third places'. In feite zijn het tussenstops waar we even kunnen landen, de laptop openklappen, en werken tot de file voorbij is of gewoon inspiratie opdoen. Er zijn stopcontacten bij de vleet, wifi en andere zaken die het leven voor de werkende mens eenvoudiger maken. Soms is het een koffiebar of goed ingericht café, maar evenzeer zal je dit soort werkplekken vinden in musea of sportclubs.

3. Inspansion
En wat te denken van een zwembad in een ongebruikt metrostation? Of een luxehotel in een vervallen zwembad? Het is niet langer fictie. Deze nieuwe trend heeft alles te maken met 'inspansion', het fenomeen waarbij de stad letterlijk van binnenuit groeit.

bron : CIB WEB

Overzicht