Lichtfestival Knokke-Heist

Kom deze winter een prachtige tijd beleven in Knokke-Heist met de allereerste editie van ons lichtfestival. Wij lichten alvast een tipje van de sluier op: de wereld van Antoine De Saint-Exupéry en zijn kleine prins zal de straten omtoveren tot een magische ontdekkingswereld.

stadhuis verlicht

EEN MAGISCHE BELEVING
Verwondering, verrassing, emotie, poëzie en magie.

EEN INTERACTIEF PARCOURS LANGS INNOVATIEVE LICHTINSTALLATIES
Tijdens de eerste editie van Lichtfestival Knokke-Heist ga je op reis langs de sterren van De Kleine Prins. Op een dag verlaat de prins zijn ster om te zien hoe de rest van het heelal eruitziet en je reist met hem mee. Langs een 3 kilometer lang parcours ontdek je met de hulp van een smartphone applicatie 8 innovatieve en vaak interactieve lichtinstallaties, gecreëerd door Belgische én internationale lichtkunstenaars.

Ook de kerstverlichting in Knokke-Heist krijgt een nieuwe look en volgt mee het thema van de Kleine Prins. De winkelstraten, pleinen en torens van de gemeente en deelgemeenten worden feestelijk en feeëriek verlicht door planeten en glitterende sterren.

DE WERELD VAN DE KLEINE PRINS
Het boek van Antoine de Saint-Exupéry behoort wereldwijd nog steeds tot de meest succesvolle boeken, met meer dan 80 miljoen verkochte exemplaren in meer dan 100 talen. Ogenschijnlijk is De Kleine Prins een kinderboek, maar het kaart verscheidene diepzinnige en idealistische thema’s aan over het leven. De schrijver vertelt zijn eigen visie op de eigenaardigheden van de mensheid en de Kleine Prins brengt ons eigenlijk terug met de voeten op de grond en wijst ons op wat we als volwassenen lijken te vergeten wanneer we opgroeien.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Vertrek- en infopunt:
Toerisme Knokke-Heist, Zeedijk 660.

Data:
8 december – openingsevemenent
9, 15 en 16 december
21 december t/m 6 januari
Niet op 24 en 31 december.

Telkens van 17 tot 22 uur

Overzicht