sterkst groeiende vastgoedmarkt aan de kust !

De Belgische kust heeft mogelijkheden! En zeker voor de komende jaren. Wij lichten toe waarom investeren aan de Belgische kust wel eens de beste belegging kan zijn in de toekomst.

kustfoto


Wanneer je kijkt naar de demografische situatie in ons land merk je op dat we een oudere bevolking krijgen. De Belg leeft langer en maar goed ook. Maar waar gaan deze ouderen naartoe en welke steden moet je in het oog houden?

Het is al lang gekend dat velen naar de Belgische kust trekken om de laatste fase van hun leven aan te vatten. De nabijheid van zeelucht en een concentratie van heel wat generatiegenoten biedt tal van voordelen. Wanneer we kijken naar de cijfers van 2015 merken we dat nu al groot verschil met iedere andere stad in Vlaanderen. De kust is hot bij de 60+’ers.

En als we kijken naar de verwachtingen voor 2030 zien we een uitgesproken rode vlek bij zowat elke kuststad. Er is dus een nood aan goede appartementen voor deze bevolking en nu zijn er opportuniteiten.

Maar hoe selecteer je nu een juiste belegging voor deze doelgroep?

Aan welke voorwaarden moet er voldaan zijn zodat jouw belegging kan verhuurd worden?

1. Het draait hier voornamelijk om levensplezier in alle facetten. De mogelijkheid wanneer je uit de lift van je flatgebouw stapt en omringd wordt door tal van mogelijkheden. Een slager in je straat, een café om de hoek, een culturele activiteit op wandelafstand, … ga zo maar door. De locatie van een appartement voor senioren is primordiaal. Kies altijd voor het stadscentrum.

2. Daarnaast mogen de appartementen niet te groot zijn. Wanneer je te veel kamers en ruimte hebt, dan moet er meer onderhouden en gepoetst worden. Een duidelijke logische indeling met geoptimaliseerde indeling zorgt ervoor dat er geen onnodig verlies is van ruimte. Ruime slaapkamers en een leefgedeelte waar de eettafel niet tegen de salon staat, is geen overbodige luxe. Een appartement mag goed en knus en logisch zijn maar niet te klein.

3. Een belangrijke factor is de mogelijkheid om toch een eigen terras te hebben waar je toch even buiten kan zitten zonder naar beneden te hoeven gaan. Een buitenruimte in je eigen privatieven zorgt ervoor dat je een bepaald emotioneel comfort hebt die niet te onderschatten valt.

4. Voor velen is een nieuw appartement nog steeds het meest interessant. De nieuwste technieken, de juiste isolatie zodat je de buurman toch maar niet hoort, … En ook het gevoel van een nieuwe woning is toch voor velen een extra troef. Daarnaast zijn de noden van velen in bestaande appartementen niet aangepast aan de noden van vandaag.

5. Huurprijzen die realistisch zijn en conform met de waarde van de appartementen zijn een absolute must. Wanneer de huurprijzen bepaalde limieten overschrijden dan is het appartement moeilijker verhuurd en soms zelfs niet. Wanneer het enige inkomen van de huurder het pensioengeld is dan moeten we geen huurprijzen vragen die het inkomen volledig opvreten aan huur.

Een conclusie die wel gerechtvaardigd kan worden wanneer je de toekomst bekijkt: vastgoed aan de kust zit in de lift en dit zal enkel maar toenemen. Meer mensen trekken naar onze Belgische kust. Of we nu kijken naar De Panne of tot aan Knokke …. voor elke belegger zijn er opportuniteiten in de vastgoedmarkt.

Enkel een onderbouwde rationele en wiskundige analyse geeft je als belegger toch wel een voetje voor op anderen. Een markt die groeit en potentieel goeie huurders heeft, daar kan zeker weinig mis mee zijn.

bron : immovlan

Overzicht