Stormloop op appartementen door nieuw golfterrein in Knokke

duinenwater
De nieuwe woonwijk aan het Duinenwatermeer in Knokke begint aan een nieuwe fase: Meerzicht, de laatste appartementen met zicht op het meer. En die verkopen duidelijk als zoete broodjes, want nog voor er één steen gelegd is, is reeds 45% van de 147 appartementen verkocht. Volgens ontwikkelaar Triple Living zijn de plannen voor het nieuwe golfterrein vlakbij daar niet vreemd aan. De verkoop startte namelijk een week na de goedkeuring van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) van het golfterrein en kende een piek bij de start van de voorbereidende werken.

De ontwikkelingen van project Duinenwater, de nieuwe wijk langs de Natiënlaan in Knokke, vorderen met rasse schreden. Deze zomer gaat daarbij een cruciale fase van start: de bouw van Meerzicht, de laatste appartementen met zicht op het populaire meer. Wat blijkt nu: maar liefst 45% is al verkocht, hoewel de werken pas binnen een half jaar beginnen.

Boost door golfterrein

Volgens Triple Living dankt Meerzicht zijn populariteit voor een groot deel aan het nieuwe Knokse golfterrein dat binnenkort vlak naast Duinenwater wordt aangelegd. De verkoop van de appartementen startte namelijk een week na de goedkeuring van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) van het golfcomplex. Bovendien zag de projectontwikkelaar een opvallende piek in de verkoop bij de start van de voorbereidende werken voor het golfterrein in oktober. In de vier weken daarna ging maar liefst 10% van de appartementen de deur uit.

Het golfterrein wordt het grootste van West-Vlaanderen, met alle nodige faciliteiten: drie keer 9 holes, een driving range, golfschool, clubhuis en hotel. Bovendien komen er ook wandel- en fietspaden, die verbonden zullen worden met de bestaande toeristische wegen. De daadwerkelijke bouw van het golfterrein begint dit najaar.

Horeca-ruimte

Project Meerzicht bestaat uit twee vleugels, goed voor zo’n 147 appartementen met één, twee of drie slaapkamers. In het midden komt een binnentuin van zo’n 3.500 vierkante meter. Daarnaast wordt er ook plaats gemaakt voor een horecazaak.

De prijzen van de appartementen starten - afhankelijk van de grootte en ligging - vanaf 309.000 euro. De eerste bewoners kunnen er in 2021 hun intrek nemen.

Overzicht